14-15 грудня відбудеться перший тренінг для футбольних коментаторів

Могилянська школа журналістики у співпраці з компанією «Tim White Media Consultancy Ltd.» оголошує старт інтенсивного тренінгу для тих, хто бажає стати футбольним коментатором або підвищити професійну кваліфікацію.

тренінг

ЧОМУ ЦЕ ВАЖЛИВО?

Спорт стає темою №1 на телебаченні у багатьох країнах, а спортивні канали змагаються за рейтинг із традиційними каналами загальної тематики. У зв’язку з цим постає потреба у професійних спортивних журналістах і коментаторах.

Для України тема футболу є актуальною як ніколи. По-перше, посилений інтерес викликаний Чемпіонатом світу з футболу, який пройде наступного року у Бразилії. По-друге, історично Україна відома сильними футбольними традиціями. Але якщо говорити про професію футбольного коментатора, яка є невід’ємною частиною футбольної індустрії, то вона втрачає цінність і рівень професійних стандартів. Доступ до цієї професії обмежений, в першу чергу, у зв’язку з відсутністю фахових тренерів і шкіл, які б могли готувати молодих футбольних коментаторів.

ТРЕНІНГ РОЗРОБЛЕНО ДЛЯ:
Компаній теле- і радіомовлення, які зацікавлені у підвищенні кваліфікації персоналу. Тренінг буде корисним навіть для досвідчених журналістів, які отримають поради від коментатора міжнародного рівня та одного з найкращих футбольних журналістів.
Веб-сайтів. Скажімо, Ви плануєте вести на сайті онлайн трансляції, щоб залучити ширшу аудиторію. З професійними коментаторами в штаті Ви матимете перевагу перед конкурентами.
Спортивних журналістів. Можливо, Ви вже працюєте у спортивній журналістиці – у друкованому або онлайн виданні. Чи хотіли б Ви у режимі реального часу коментувати подію, а не розповідати про неї, коли вона вже відбулась? Якщо так, то тренінг надає хороші можливості для реалізації Вашої мрії. Після завершення курсу перед Вами відкриються двері кращих кар’єрних пропозицій.
Традиційних журналістів. Ви вже працюєте у журналістиці і цікавитесь спортом? Ви бажаєте розвивати свої навички? Тоді цей курс стане Вам у пригоді. Той факт, що Ви працюєте у новинній або політичній журналістиці, не заважає Вам стати футбольним коментатором. Журналістський досвід стане Вашою перевагою. Якщо Ви дивитесь футбол, то чому б не подумати над тим, щоб Вам ще й платили за це?
Футбольних фанатів. Ви слухаєте футбольних коментаторів і постійно ловите себе на думці «Я міг би робити це набагато краще!». Тоді скористайтесь цим шансом. Не має значення, чим Ви займаєтесь зараз. Є багато талановитих людей, які не знають про свої приховані вміння. Цією людиною можете виявитись саме Ви. Якщо Ви ерудовані, розбираєтесь у футболі і маєте великі амбіції, то тренінг – це Ваш шанс.

ПРОСЛУХАВШИ ТРЕНІНГ ВИ:
• Навчитесь працювати з голосом, що є головним інструментом коментатора
• Оволодієте головними техніками футбольного коментатора і журналіста
• Спробуєте свої сили як справжній коментатор
• Відвідаєте футбольний стадіон і ознайомитесь з умовами роботи коментаторів

Завантажуйте детальну ПРОГРАМУ тренінгу.

І пам’ятайте, що спортивні канали, онлайн медіа і футбольні клуби шукатимуть нових зірок.

***

Заявки на участь у тренінгу приймає куратор проекту. Звертаємо Вашу увагу на те, що тренінг відбудеться за умови сформованої групи слухачів (20-25 учасників).

Контактна особа:
Маргарита Чорнокондратенко – куратор тренінгу, НаУКМА, Могилянська школа журналістики
Тел.: +38 (067) 447 55 22
e-mail: .

***

НАШІ ТРЕНЕРИ:

Тім Вайт (Tim White)

Tim White Британський спортивний журналіст і футбольний коментатор Тім Вайт має понад двадцятирічний досвід роботи. Зараз він коментує матчі Чемпіонату Росії з футболу серед команд клубів Прем’єр-Ліги для англомовної аудиторії, а також всі матчі турнірів УЄФА.

Компанія «Tim White Media Consultancy Ltd.», створена Тімом у 1999 році, має контракт із УЄФА та домовленості із медіа партнерами УЄФА. Тім Вайт особисто коментував 5 фіналів Ліги чемпіонів УЄФА. Він коментував фінал Кубку УЄФА 2009 року, коли український «Шахтар» (Донецьк) переміг німецький «Вердер» (Бремен). Коментарі Тіма Вайта можна було почути на американському кабельному спортивному телеканалі «ESPN».

Компанія «Tim White Media Consultancy Ltd.» винаймала російськомовних футбольних коментаторів, які коментували матчі англійської Прем’єр-Ліги, іспанської професійної футбольної ліги (Ла Ліга) та чемпіонату з футболу Італії Серії А для каналу «Setanta Sports Eurasia». Компанія також активно співпрацює з фрілансерами.

Тім Вайт був наймолодшим спортивним редактором в історії спортивної журналістики Великобританії: у віці 21 року він став редактором локальної радіо станції. Він вже 10 років викладає на програмі «Радіо- і тележурналістика» в Університеті Лідсу (Великобританія).

Микола Васильков

Микола Васильков Український телеведучий і спортивний журналіст, один з трьох найкращих футбольних журналістів за перші 20 років незалежності України (нагорода «Вікторія Футболу»).

Кар’єру спортивного журналіста починав зі спортивної редакції служби новин «Вікна» на каналі «СТБ». Як телеведучий розпочав кар’єру в авторській програмі «Навколо Спорту».

Микола Васильков став автором низки документальних проектів, серед яких – «Максимальне стиснення», «Гранд-футбол», «Маестро». У 2004 році у якості креативного продюсера заявив про себе у документальній стрічці режисера Сергія Буковського «Діагноз: перемагати», присвяченій українським спортовцям-інвалідам. Керівництво «СТБ» не пропустило фільм в етер через занадто відверті сцени.

У доробку Миколи кілька телевізійних спортивних програм. Він був співавтором проекту «Інший Футбол» – скандальної програми про життя зірок футболу. У 2009 році став одним з ведучих футбольної програми «Третій тайм», яку було визнано найкращою спортивною телепрограмою.

2010-го разом із відомим спортивним оператором Олександром Терновим взяв участь у висвітленні першості світу з футболу в Південній Африці. Репортажі Миколи Василькова з ПАР завоювали шалену популярність аудиторії і стали класикою українського спортивно-розважального мовлення.


19 листопада 2013 @ 18:33

коментарів поки немає