DMU відкриває новий сезон навчання

dmu Digital media for universities – програма для викладачів журналістики з різних міст України вдруге розпочинає роботу. Протягом восьми місяців учасники вивчатимуть техніку викладання найбільш динамічного предмету – “новітні медіа”.

На базі Могилянської школи журналістики та за підтримки фонду “Розвитку України” вже провели символічне відкриття цьогорічної програми. Сюди з’їхалися викладачі журналістики з Харківської, Сумської, Одеської та Львівської областей. “DMU - це інформаційний провідник між медіаринком та університетами. Вона дозволяє швидко, у діалогічній формі, відслідковувати зміни в Інтернет-ЗМІ й  ділитися новинками зі студентами по всій Україні”, - так пояснює  необхідність першої такої програми в Європі Олександр Власенко, керівник проектів напрямку “Освіта” фонду Ріната Ахметова “Розвиток України”.

Масив інформації, яку отримають учасники у DMU – це не єдине, чого потребують студенти університетів. На думку Володимира Садівничого, викладача Сумського університету, головне змінити формат мислення у майбутніх медійників: “Робота з новітньою технікою займає дуже малий відсоток, натомість вміння по-новому спілкуватися з реципієнтом - набагато важливіше”.

Інтенсивна робота учасників програми розпочнеться наступного місяця. Працювати з викладачами будуть відомі спеціалісти різних галузей з усього світу. Серед перших тренерів буде відомий американський мультимедійний продюсер Девід Ла Фонтейн та спеціаліст студії “Медіасторм”.

Анна Сергеєва, Олександра Комісарова
фото: Богодар Ковалів


16 жовтня 2012 @ 14:39

коментарів поки немає