Могилянці взяли участь у семінарі для представників ЗМІ у Львові

image Фонд народонаселення ООН зібрав журналістів та студентів шкіл журналістики з багатьох регіонів України, щоб у формі семінару-діалогу обговорити і дослідити питання планування сім’ї та способи висвітлення цього питання у медіа.

На думку організаторів, поінформованість представників ЗМІ та мотивація долучитись до вирішення складної ситуації посприяє покращенню картини в Україні.

За три дні семінарів журналісти відвідали львівські центри репродуктивного здоров’я, поспілкуватись з лікарями, оцінили рівень технічного забезпечення. Зиновія Михайлівна Івасівка, заступник директора з лікувальної роботи , про специфіку консультативної роботи: «Ми ведемо інструктаж у двох напрямках: інформування медиків щодо нових можливостей у лікувальній справі та інформування населення та представників ЗМІ. Це пришвидшує вирішення питання.»

Також учасники семінару дізнатись чимало цінного матеріалу про демографічні ситуацію в Україні та джерела корисної статистики та спостережень. Доктор економічних наук та викладачка Києво-Могилянської академії Ірина Курило розповіла про демографічні міфи та порадила, як правильно добирати статистику з інтернету: «Завжди треба використовувати першоджерела. Уникайте тенденційності, суб’єктивізму і не піддавайтесь «статистичним» спокусам»

Семінар проходить у Львові другий рік поспіль. Кожен з його учасників зможе розкрити питання планування сім’ї та здорового способу життя з використанням набутих знань.

Ольга ГЕРМАН


11 листопада 2012 @ 11:31

коментарів поки немає