«Журналістика цифрового майбутнього» оголошує новий набір на навчання

автор: редактор
• DFJ

Digital Future of JournalismФонд Ріната Ахметова «Розвиток України» та Могилянська школа журналістики (НаУКМА) оголошують конкурс на участь у Програмі «Журналістика цифрового майбутнього» у 2012-2013 н.р.. Метою проекту є навчання 25 журналістів та редакторів – лідерів ньюзрумів майбутнього – шляхом долучення їх до цифрової культури нових медіа. Слухачі отримають знання та навички цифрових технологій створення контенту, а також збору, обробки та розповсюдження інформації від найкращих українських та закордонних викладачів.

Заявки приймаються з 25 вересня по 12 жовтня (включно) 2012 року.

Навчання відбувається у вигляді тижневих модулів протягом 8 місяців. Кожний модуль присвячений різним аспектам/проблемам створення контенту та розповсюдження його серед аудиторій (див. також Навчальний план програми на 2012-2013 н.р.). Квітневий модуль є закордонним та пропонується найкращим слухачам за результатами роботи протягом усього періоду навчання, а також за результатами тесту з англійської мови (тест складається напередодні поїздки).

Для участі у відкритому конкурсі апліканти мають надати наступні документи:

Заповнити Аплікаційну форму он-лайн;
• Лист підтримки роботодавця (написаний в довільний формі), в якому би зазначалося, що роботодавець не заперечує проти відсутності працівника на робочому місці протягом його перебування на навчанні (на увесь термін навчання – 8 тижнів протягом 8 місяців) – надається під час співбесіди;
• Зразки цифрових творчих доробків – текстового контенту для блогів чи сайтів, фотографій, аудіо- чи відео- доробків, доробків з візуалізації даних або інші доробки, які би демонстрували зацікавленість апліканта у цифрових технологіях. Доробки необхідно завантажити на файлообмінні сервіси одним файлом (архів – rar або zip) та вказати лінк на нього в Анкеті у відповідному полі.

Тим, хто за результатами анкетування буде відібраний у наступний тур, в період з 13 по 20 жовтня 2012 року ми запропонуємо виконати письмове тестове завдання та надіслати його електронною поштою Приймальній комісії.

Тих, хто за результатами виконаних тестів буде відібраний у фінальний тур, 31жовтня – 1 листопада 2012 року ми запросимо на співбесіду із членами Приймальної комісії. Журналістам, що мешкають не в Києві, ми запропонуємо співбесіду через Скайп.

Початок навчання – 12 листопада 2012 року. Навчання на проекті є безкоштовним.

Нагадуємо, що «Журналістика цифрового майбутнього» є спільним проектом фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» та Національного університету “Києво-Могилянська академія”. За 5 років існування майже 120 випускників отримали унікальні знання, які посприяли їх професійному та кар’єрному зросту. Понад 20 випускників обіймають наразі позиції головних редакторів, шеф-редакторів, керівників медіа-холдингів.

За більш детальною інформацією звертайтеся:
fdu.org.ua; j-school.kiev.ua

Контактні особи:
Олександр Власенко – керівник освітніх проектів фонду Ріната Ахметова “Розвиток України”
тел. +38 (044) 502-52-16, +38 (050) 348-47-43
e-mail: .

Євген Федченко – керівник Програми, НаУКМА, Могилянська школа журналістики
тел./факс +38 (044) 463-77-02
e-mail: .

Програма DFJ:
04655, м. Київ, вул. Волоська 8/5, корп. 4, оф. 404. Могилянська школа журналістики

Про проект Новини Аудиторія ● Форма навчання ● Навчальний план Вступ на Програму Наглядова Рада Контакти


25 вересня 2012 @ 16:11

коментарів поки немає