25 листопада стартує перший модуль Програми DFJ

автор: редактор
• DFJ

image image

Тренери – Джанін Ворнер (Janine Warner) і Девід ЛаФонтейн (David LaFontaine)

Головна ідея:

У 2013 році технології суттєво вплинули на перебіг міжнародних подій. Можна згадати і про онлайн відео, завдяки яким стало відомо про застосування газу нервово-паралітичної дії у Сирії, і про дрони (безпілотні літальні апарати), завдяки яким вдалось захистити слонів, яким загрожувало зникнення, від браконьєрів у долині Серенгеті. Головна мета курсу Девіда ЛаФонтейна полягає у тому, щоб проаналізувати тенденції у сфері технологій, які змінюють спосіб збору, поширення журналістами інформації, а також отримання ними прибутку від розміщення цієї інформації в Інтернеті. Ви навіть дізнаєтесь про те, як спійманий хитрий маг в онлайн грі «World of Warcraft» може допомогти вам вийти на слід міжнародних наркодилерів і синдикатів, які займаються відмиванням грошей.

Семінар для викладачів: навички цифрової журналістики

Не секрет, що школи журналістики повинні знати, як створювати інноваційні і сучасні проекти на кшталт високотехнологічних Інтернет старапів. На семінарі Девіда ЛаФонтейна викладачі дізнаються про найкращі зразки і методи викладання молодим і орієнтованим на технології студентам. Девід ЛаФонтейн навчить балансувати між важливістю технологій і сутнісними цінностями якісної журналістики. Ви отримаєте найкращі методи, які стануть у пригоді для:

• Включення онлайн відео тренінгів у навчальний процес
• Розробки завдань, які сприятимуть розширенню навичок студентів
• Використання реальних світових зразків, що спонукатимуть студентів створювати і робити щось інноваційне
• Використання соціальних мереж, які є сьогодні популярними (наприклад, Facebook і Twitter), не лише заради комунікації зі студентами, а й для того, щоб навчити студентів співпрацювати між собою

Семінар для журналістів: онлайн журналістика

Якщо ви пишете для Інтернету, то ваші тексти повинні бути не лише влучними, а й виразними та дотепними. Протягом курсу ви дізнаєтесь, як викликати у читача інтерес, спонукати його проглянути сайт і втримати його увагу. Ви також дізнаєтесь, чому професія людини, яка займається розробкою стратегій для контенту, є однією з найбільш затребуваних у 2013 році і чому саме журналісти найбільше відповідають вимогам цієї професії.

Цей практичний курс, що базується на сучасних дослідженнях онлайн тенденцій, зручностей в експлуатації платформ й інструментів і психології, поєднує у собі як лекції, так і письмові завдання.

Прослухавши курс, ви навчитесь:

• Оптимізувати контент, щоб він був більш привабливим для читачів і пошукових систем
• Технікам динаміки тону голосу і стилю подачі, які можна постійно використовувати на різних платформах
• Мистецтву поєднання дизайну і контенту
• Що таке контент стратегія і яким чином проводити аналіз і оптимізацію контенту для будь-якого веб-сайту і блогу
• Створювати базові веб-сайти та блоги за допомогою таких платформ, як WordPress і Blogger

———————————

Біографії тренерів

Janine Warner

Джанін Ворнер є автором книг і відео матеріалів, присвячених темі Інтернету, які стали бестселерами. На сьогодні Джанін має найвищу світову репутацію як експертка у цій галузі і бере участь у тренінгах і консалтинг проектах по всьому світу.

Вона – автор проекту DigitalFamily.com, агенції, що надає послуги веб-дизайну, розробки стратегій у сфері контенту та послуг у галузі Інтернет маркетингу.

Володіючи глибокими знаннями і маючи великий досвід у галузі технологій, у 1996 році Джанін випустила свою першу книгу. З того часу вона написала понад 25 книг, серед яких «Веб-сайти для чайників». «Веб-дизайн для мобільних телефонів для чайників» і «Соціальні медіа для чайників» (мають вийти у друк у лютому 2014 року).

У 1998 році Джанін, маючи досвід роботи журналістом та Інтернет радником і вільно володіючи іспанською мовою, стала редактором онлайн відділу видання «The Miami Herald». Через рік вона очолила департамент нових медіа. Після цього Джанін працювала у компанії «CNET Networks», де була керівником проектів у Латинській Америці. З 2001 року Джанін керує власним бізнесом і виступає у ролі автора книг, Інтернет радника і тренера.

Джанін викладала в Університеті Маямі й Університеті Південної Каліфорнії. Вона є членом «TV Academy’s Interactive Media Peer Group» і була суддею таких конкурсів як «The Interactive Emmy Awards», «The Knight News Challenge» і «The Arroba de Oro Latin American Internet Awards». Ви можете дізнатись про Джанін більше, відвідавши JanineWarner.com.

David LaFontaine

Девід ЛаФонтейн – автор книг, професор і мультимедійний продюсер. Його запрошують читати лекції у різних країнах світу. Нещодавно він отримав грант від американської програми «Fulbright», в рамках якої проводив тренінги для журналістів, неурядових організацій і демократичних об’єднань Ефіопії.

Девід викладає курс «Онлайн мультимедіа і цифрова журналістика» в Анненберзькій школі комунікацій (Університет Південної Каліфорнії).

Девід є автором і співавтором понад десяти книг, серед яких «Веб-дизайн для мобільних телефонів для чайників» і «Соціальні медіа для чайників» (вийдуть у друк у лютому 2014 року).

Природня цікавість Девіда і бажання бути «піддослідним кроликом» дозволили йому завжди бути в курсі останніх трендів у галузі технологій, випробовувати на собі новітні цифрові інструменти і розробляти стандарти на блозі The Fire Hose, що належить до мережі блогів компанії «Mircosoft» і висвітлює останні новини компанії.

Його навички згодились у роботі: Девід виступає спікером, викладачем, автором, продюсером і редактором відео матеріалів (хоча він досі не з’ясував, яким же чином зробити так, аби зміст відео відкладався прямо на підкірці аудиторії).

Ознайомитись зі зразками робіт Девіда ви можете відвідавши його веб-сайт DavidLaFontaine.com.


15 жовтня 2013 @ 11:52

коментарів поки немає